Oživljavanje seksualnog živita

Oživljavanje seksualnog živita pomoću hrane i začina

Niste zadovoljni svojim seksualnim životom? Oživite ga uz pomoć hrane. Stručnjaci za ishranu i seks su sastavili listu nekoliko namirnica koje su odlični erotski stimulansi i provereno pobuđuju libido.

LJUTE PAPRIČICE

Ljutina papričica dolazi iz hemikalije capsaicin koja stimuliše nerve završetke, povećava puls, pojačava rad srca i dotok krvi do polnih organa. Naučnici veruju da konzumiranje ljute hrane oslobađa endorfin, hemikaliju koja doprinosi većem seksulanom uzbuđenju.

MORSKA TRAVA I ALGE

U Aziji je ovaj začin poznat od davnina, a sve više se koristi i u evropskom kulinarstvu, jer je poznat po visokom sadržaju joda i B vitamina.

Ako volite ribu ili sušija naručite u restoranu malo više morskih trava kojima se on uvija. Ukoliko vam živa riba ne zvuči primamljivo pokušajte da u prodavnicama zdrave hrane pronađete sušene pločice algi ili napravite svežu salatu od morske trave.

Stari recept za bolju potenciju, svakako je kombinacija oraha i meda.

. BELI LUK

Uprkos neprijatnom mirisu, takođe se dobro kotira na listi najljubavnijih namirnica: u srednjevekovnoj Francuskoj, čorba sa belim lukom bila je nezaobilazna na meniju vatrenih ljubavnika, željnih beskrajnih milovanja. A u nekim bliskoistočnim zemljama, mladoženje i dan danas nose čen belog luka u džepu!

BADEMI

Bademi su dugo vremena povezivani s plodnošću- da njihov miris izgleda da uzbuđuje žene, pa su ih često upotrebljavali na svadbama. Ova namirnica sadrži hranljive susptance važne za poboljšanje seksualnog života – samo 28 grama badema obezbediće vam 35 odsto preporučene dnevne doze vitamina E, koji utiče na plodnost i funkciju polnih organa.

ZAČINI

Prešun,kurkuma,čubar,grčko seme,