Prirodni lekovi za alergije

Prirodni lekovi za alergije

Javorka i Petar,preporuke 0114061012 i 0641196764

tinkture

ALERGIJE I LEKOVITO BILJE

   Lekovito bilje koje travari Javorka i Petar preporučuju za ublažavanje svraba su :

-valeriana officinalis

-oman, inula helenium

-maslačak,taraxacum officinale

Javorka i Petar preporučuju cvet nevena , hajdučku travu i prirodan med 0112418228 i 0641196764
Zvanična medicina

Ukoliko se simptomi alergije ne leče od samog početka imaju sklonost da se tokom godina pojačavaju i javljaju alergije i na druge, nove alergene. Poznato je da pacijenti alergični na polene, često postanu alergični i na kućnu prašinu i obratno. Na našem području više od 50% pacijenata je alergično istovremeno na 2 i više alergena. U slučaju alergije na polene nakon prekida izloženosti polenima (odlazak na mesta gde nema tih biljaka, zatvaranje u prostorije gde postoje klima uređaji koji ne propuštaju polen) ili nakon uzimanja lekova tegobe se povlače ili smanjuju po intenzitetu u roku od nekoliko sati ili dana. Danas postoji veliki broj antialergijskih lekova i to u lokalnim ili sistemskim oblicima koji su prilagođeni lečenju navedenih tegoba. Tako se za kožne manifestacije alergije mogu promenjivati kortikosteroidne kreme, kod tegoba vezanih za oči kapi sa anti-inflatornim dejstvom, kod tegoba vezanih za respiratorne organe intranazalni kortikosteroidni sprejevi (flutikazon, mometazon, beklometazon). Od sistemskih lekova se daju antihistaminici novije generacije (loratadin), lekovi za širenje disajnih puteva u obliku spreja za inhlaciju, tableta ili injekcija (bronhodilatatori). Antihistaminici se uzimaju preventivno pre očekivane nepovoljne koncentracije polena u vazduhu. Najnoviji vid terapije kod alergije na polene je imunoterapija sa odgovarajućim rastućim dozama alergena koji se daju u vidu potkožnih injekcija ili u novije vreme u vidu kapi koje se stavljaju pod jezik. Zbog mogućih sekundarnih alergija, imuno terapija desenzitivacije se koristi isključivo kao poslednje rešenje kod pacijenata čiji su simptomi izrazito jaki i ne odgovaraju na standardnu sezonsku terapiju. Od alergija najčešće obolevaju deca i mladi, ali se mogu pojaviti u bilo kom periodu života.
Prevencija

Prevencija alegijskih oboljenja počinje još od prvih dana života uklanjanjem iz okoline deteta svih onih štetnih faktora koji mogu doprineti da se alergija ispolji, a to su aerozagađenje, pušenje i sl. Sledeći korak je uklanjanje alergena iz okoline, kao što su perjana posteljina ili domaće životinje, zatim održavanje dobre higijene stana, što smanjuje količinu prašine. Kod alergije na polene veoma ih je teško izbeći, osim ako pacijent ima mogućnosti da u periodu cvetanja ode u drugu sredinu. Koncentracija polena u vazduhu je najmanja rano izjutra, kada ne duva vetar ili posle kiše. Polen se može zadržavati u odeći i kosi. Moguće je ugraditi specijalne filtere koji ne propuštaju polen u stanu, radnom mestu ili kolima u kojima se nalazi klima. Stan bi trebalo provetravati kada nema vetra, jer se putem vetra polen širi i do 10 km od mesta cvetanja. Poželjno je ukloniti cveće iz stana, pogotovo ono koje cveta ili je u vazi. Neophodno je aktivno uklanjati korov oko mesta stanovanja, radnog mesta (fabrika, škola, njiva) i time smanjiti količinu polena u vazduhu. Kod većine obolelih bolest se ispolji tek kada broj polenovih zrnaca u vazduhu pređe 50/m3. Poželjno je informisati se preko sredstava informisanja (radio, novine, internet) o količini polena u vazduhu i njegovom kretanju kao i vrsti, te tome prilagoditi boravak napolju i terapiju. Veoma je važna redovna kontrola kod svog lekara i redovno uzimanje preporučenih lekova.

 

Kada se govori o alergiji – tu zapravo ubrajamo 3 grupe manifestacija i simptoma:

* bolesti respiratornog trakta,
* alergije na hranu i
* dermatitis (kožni oblik alergije).

Najčešće su alergijske bolesti disajnih puteva, bronhijalna astma i rinitis (alergijska kijavica).

Pored toga izdvajamo još neke veoma česte alergije koje se javljaju kod ljudi:

– Alergija na sunce

– Alergija na polen

– Alergija na jagode

– Alergijana hranu

– Alergija na ambroziju

– Alergija na komarce

– Alergija na gluten

– Alergija na grinje

Za lečenje neophodni su saveti lekara.

Bolesti i odgovarajuće bilje

Helikobakter
Sve je veći broj ljudi koji se žale na smetnje u želucu.To su razlozi za obavezno podvrgavanje ispitivanju na prisustvo helikobaktera.
Lekovite biljke koje se koriste protiv helikobaktera su:
-kantarion
-pelin
-uva ursi
-bokvica
Smešu preporučuju Javorka i Petar  0695497340, 0112418228
Provereno pozitivno dejstvo postiže se sokom od svežeg kupusa i sveže crne rotkve
Sok takođe priprema Petar Jovanović
Prirodni lekovi protiv kandide
Isprobani prirodni lekovi
Sastojci:
šolja jogurta
2 čena belog luka
1 šargarepa
1/2 kašičice izrendanog đumbira
1/2 kašičice cimeta
Izrendajte šargarepu, beli luk i pomešajte s đumbirom. Zatim dodajte jogurt i cimet. Sve dobro promešajte i ostavote malo da odstoji. Ovu salatu jedite jednom dnevno.

Mešavinu biljaka za oranu upotrbu
Lekovito bilje protiv kandide
-List i plod oraha
-Lavanda
-kamilica
-Hajdućka trava
Mešavinu za kupke preporučuju Javorka i Petar  0695497340,0112418228