Miomi i dojka

DOJKA I MIOMI

 

Ciste

 

Šta prouzrokuje ciste ?

 

Prejedanje, uopšteno rečeno, to su stanja kod žena koje uzimaju više hrane nego što njihovi metabolički procesi mogu da prerade i izbace.
Slabost cirkulacije je česta pojava kod žena koje imaju sklonost ka stvaranju cista. Ova slabost se manifestuje u vidu težine u nogama, pojave proširenih vena i hemoroida, glavobolje i dr. Po nekim autorima, loša cirkulacija čini još lošijom razmenu na ćelijskom nivou, pa to pogoduje stvaranju tumora.
Hormonska dejstva mogu takođe dovesti do pojave tumora. Poznata je činjenica da su dojke mesto na kome se posebno ispoljava efekat seksualnih hormona (estrogena, progesterona i prolaktina).
Tako npr. one mogu nabreknuti i postati mnogo osetljive pri kraju mesečnog ciklusa, kada su najizraženije promene koncentracije hormona u krvi.

 

Psihički stres se sve češće razmatra kao uzročnik pojave tumora kod žena. Kada se detaljnije razmatraju stresni poremećaji, stiče se utisak da nervoza povećava popustljivost sluzokože creva za različite otrove (toksine), koje jetra ne može preraditi i izbaciti, pa se oni onda nađu u krvi.

 

 

 

 

Moramo se konačno pomiriti sa činjenicom da se mislima može zagaditi krv!

Javorka i Petar preporučuju obloge od lekovitog bilja 0695497340 0112418228


 

Miomi na materici

Miomi su najčešći materični tumori. Obično se nailazi na situaciju kada čitava mišićna masa zadebljala i čvršća (fibroza). Međutim, može se takođe javiti u vidu jednog ili više čvorova. Miom sam po sebi nije bolan, ali se bolesnice žale na težinu u maloj karlici ili pritisak koji ovaj tumor može da izazvati ako je većih dimenzija. Razumljivo je , dakle, da ostaje neotkriven u početnim stadijumima zbog svog razvoja.
Kako nastaju miomi? Nepoznato. Za mnoge žene miomi su nerešivi problemi. Ta zona je nedovoljno ispitana, a sa druge strane ona je vrlo važna za seksualnost svake žene.
Ispitane metode naše “kuće bilja”, su relativno jednostavne, ali je uvek neophodan savet lekara. Prvi se sastoji u sistematskim kupkama sedalnog predela u lavoru hladne vode (sedeće kupke). Postupak se izvodi svakog jutra i traje 3 minuta sa kratkotrajnim prekidima. Ovom metodom naglog rashlađivanja podstiče se lokalni protok krvi na najbolji mogući način.

BORBA PROTIV MIOMA

Neophodne promene navika u ishrani. Kupke od bilja, neke preporuke za borbu protiv opake bolesti:
 1. Imajte veru u sebe i život. To je radost koja ide sa zdravljem. Vi zaslužujete da budete zdravi.
 2. Budite dobronamerni. Zloba i podmuklost široko otvaraju vrata bolesti pa i raku. Uzajamna pomoć među ljudima je božanstvo.
 3. Moje gledište je da zdravlje počiva na iskrenosti prema svima. Samo tako možete biti zadovoljni životom i samim sobom.
 4. Rak je suprotnost misiji čoveka na zemlji. Sledstveno tome uginuti mora on, a ne čovek.
 5. Izbegavajte psihičke napetosti, one ubijaju čoveka i najčešće dovode do raka. Optimistički nastrojen čovek obično ne poseduje rak.
 6. Izuzetno je važno da čovek na vreme definiše uzrok za pojavu raka. promene u navikama moraju uslediti odmah.
 7. Moramo steći uverenost da je rak izlečiv.
 8. Nauka je mnoge medicinske probleme razrešila, ali lek protiv apatije nije otkrila. Zato je neophodno da se ta nesreća rešava zauzetošću – radom.
 9. Izvori za očuvanje vašeg zdravlja nalaze se tamo gde živite. biljke sa Himalaja, iz Perua i Ekvadora imaju mali uticaj na zdravlje Beograđana. Bilje korisno po zdravlje ljudi ovoga grada, raste u: Višnjici, Grockoj, Moštanici, Barajevu, Jakovu… 
 10. RECEPT Javorke i Petra 0641196764,0112418228
   Kupka od lekovitog bilja sa kiselim jogurtom ili kefirom ,proveren recept