Lekovito bilje za bolju potenciju žene i muškarca

Lekovito bilje za bolju potenciju  žene i muškarca Javorka i Petar 0114061012,0641196764

12 razloga da imate što više seksa

Štampa
El. pošta

Saznajte zašto vas aktivan seksualni život čini zdravim i srećnim.

Smanjuje stres

Čeka vas bitna prezentacija na poslu? Neka seks bude obavezni deo pripreme. Studija je pokazala da osobe koje imaju redovne selsualne odnose imaju niži krvni pritisak i nivo stresa.

Otklanja bol

Naredni put kada vas bude mučila glavobolja, nemojte da vam posluži kao izgovor za preskakanje seksa. Stimulacija vaginalnog zida i klitorisa može smanjiti vašu osetljivost na bol čak za 50 odsto. Druge studije su dokazale da pomaže i kod migrene i bolova u leđima. Naime, uzbuđenje, naročito orgazam oslobađa hormon sreće oksitocin u delu mozga rezervisanom za bol.

Stvara osećaj blaženstva

Možda zvuči čudno, ali semena tečnost može da bude prirodni antidepresiv. Žene koje češće imaju odnose bez kondoma imaju manje šanse da budu depresivne od onih koje povremeno ili uvek koriste ovaj vid zaštite. Sperma sadrži brojne hormone koji utiču na raspoloženje, kao što su prostaglandin i oksitocin koje žene apsorbuju intravaginalno.

Poboljšava memoriju

Istraživanje Prinston univerziteta pokazalo je da su životinje koje su se parile najveći broj puta imale povećan broj neurona u hipokampusu, delu mozga povezanom sa pamćenjem.

Dobra je prevencija za rak dojke

Žene koje imaju retko odnose ili ne upražnjavaju seks uopšte imaju 3 puta veće šanse za razvoj raka dojke, pokazalo je jedno francusko istraživanje. Takođe, druga studija je otkrila da su žene čiji partneri koriste kondom 5 puta izloženije riziku od raka dojke od onih koje imaju dodir sa semenom tečnošću.

Leči insomniju

Jedna američka studija je otkrila da je 32 odsto od 1.866 žena koje su priznale da masturbiraju, reklo da to rade da bi lakše zaspale. Orgazam dovodi do rasta oksitocina i endorfina koji deluju kao sedativi.

Održava vitku liniju

Seks umesto izgladnjivanja? Žene koje imaju redovan seks ređe pate od viška kilograma. Visok nivo masti u organizmu povezan je sa manjom aktivnošću dopamina i tendencijom ka prejedanju. Takođe, seksom se sagoreva ogromna količina kalorija.

Štiti od prehlade

Studenti koji su imali seks jednom ili 2 puta nedeljno imali su 30 odsto viši nivo imunoglobulina A, antitela koje podstiče imunitet.

Sprečava valunge

Menopauza nije izgovor da zaključate svoj libido. Žene koje imaju redovan seks imaju i mnogo ređe nalete valunga od onih koje apstiniraju. Tajna je najverovatnije u stimulaciji hormona.

Održava odnose prijatnim

Žene nakon menopauze koje su nastavile da budu seksulano aktivne imale su manje problema sa vaginalnom atrofijom i suvoćom. Uzbuđenje podstiče dotok krvi, što vaginalno tkivo održava elastičnim.

Podmlađuje

Seks sprečava pojavu stresa i poboljšava san, pa samim tim čovek izgleda sveže, odmosrno i mladoliko.

Čuva zdravlje vašeg partnera

Redovni odnosi kod muškaraca smanjuju rizik za rak prostate i srčanih oboljenja za skoro 50 odsto. Oni koji imaju orgazam najmanje 2 puta nedeljno mogu da se nadaju i mnogo dužem životu od ostalih.