Med i cimet

Med i cimet – šta sve leči ova ukusna kombinacija?

Naučnici tvrde da je med vrlo efikasan u lečenju brojnih bolesti, a kada se kombinuje s cimetom postaje smrtonosno oružje za viruse, visok nivo holesterola, šećera u krvi i drugih neprijatelja za naše zdravlje.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Srčana oboljenja 

Napravite pastu od meda i cimeta. Mažite je na kriške hleba umesto marmelade i redovno jedite za doručak. To će smanjiti nivo holesterola u arterijama i sprečiti infarkt. 

Artritis 

Dodajte dve velike kašike meda i jednu kašiku cimeta u čašu s toplom vodom. Pijte ujutro i uveče. Kada se redovno konzumira, može da pomogne kao lek protiv raka, pa čak i izleči hronični artritis. 

Infekcija žučne kese 

Pomešajte dve veće kašike cimeta i jednu kašiku meda u čaši s mlakom vodom. Pijte ovu mešavinu svaki dan, ona će uništiti mikrobe u žučnoj kesi. 

Holesterol 

Pomešajte dva veće kašike meda i tri kašike cimeta u velikoj čaši s čajem. Kada ovo budete pili, nivo holesterola će se smanjiti za 10 odsto za samo dva sata. 

Prehlada 

Ako imate prehladu, uzmite jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašikom cimeta. Uzimajte ovu mešavinu tri dana zaredom. To će rešiti prehladu, hronični kašalj i začepljenje sinusa. 

Bolovi u stomaku 

Med u kombinaciji s cimetom će eliminisati bolove u stomaku. Redovnim uzimanjem je moguće ukloniti čir na želucu. 

Imunološki sistem 

Redovno konzumiranje meda i cimeta u prahu jača imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa. 

Grip 

Španski lekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa. 

Gubitak težine 

Kuvajte čašu vode s medom i cimetom u prahu i pijte svako jutro na prazan želudac pola sata pre doručka. Kada se redovno konzumira, pomaže u gubljenju kilograma. 

Zadah 

Svakog jutra isperite usta toplom vodom u koju ste dodali jednu kašiku meda i cimeta. Ova mešavina pomoći će vam da održite svež dah ceo dan.