objavio: www.blic.co.yu
objavljeno na pregled.com: 28 11 2014

Napunite se energijom od ranog jutra: Evo šta treba da doručkujete


Vladimir Tanacković | Foto: Shutterstock / Copyright Profimedia.rs

Napunite telo energijom čim se probudite. Spremite sebi doručak koji će vam dati dovoljno energije da vam dan dobro krene i budite siti do ručka. Evo šta bi trebalo da jedete ujutru.


Panerai Replica Watches
Swiss Replica Watches
Buy Best Replica Watches Online
mygocar forum




1) GRČKI JOGURT

Grčki jogurt je pun proteina i ima lep ukus. Dodajte mu sveže bobičasto voće, džem sa malo šećera ili med ako želite da zasladite obrok.



2) INTEGRALNI TOST

Kada pojedete tost od celog zrna pšenice, bićete duže siti. Na njega možete namazati puter od kikirikija kako biste uneli više hranljivih materija, proteina i zdravih masti.



3) JAJA

Jaja su bogata gvožđem, proteinima i omega-3 masnim kiselinama, pa su zato savršen obrok za doručak. Napravite omlet sa spanaćem i slaninom kako biste imali potpuni obrok.



4) ŠVAPSKI SIR

Ovaj sir je kiseo i pun je proteina, pa je dobar i sam po sebi i ako se jede uz sveže povrće. Kombinacija kalcijuma i proteina održaće vaše kosti jakim.





5) ORASI

Pošto imaju nizak glikemijski indeks, orasi su savršeni dodatak žitaricama koje doručkujete, pošto će vas učiniti energičnijim. Osim toga, otkriveno je da orasi smanjuju rizik od srčanih bolesti tako što smanjuju nivo holesterola.

Povezane teme: doručak, nutricionizam, zdrav doručak
www.petarjoivanovic.net