genetika genetski inzenjering biotehnologije obnovljiva energija i ekologija  istrazivanje vasine svemir kosmos vasiona nove tehnologije auto automobilizam hubble teleskop
nauka i tehnika zdravlje
 
:: Nauka magazin
Alternativni izvori energije
Tehnologije
Ekologija i klimatske promene
Istraživanje vasione
Biotehnologije
Nanotehnologije

 
 
:: Tehnologije
[ 08 03 2013 ]
Želite pobjeći s Facebooka? Prije toga trebate uraditi ovih šest stvari!

[ www.pregled.com ] - Ako ste i vi među onima koji ozbiljno razmišljaju o brisanju svog računa s Facebooka ovih šest savjeta će vam dobro doći.

Bijeg s Facebooka je mnogo kompliciraniji no što smo mislili. Postoje određeni koraci koje morate poduzeti prije no što ćete odabrati opciju delete account. Morate imati na umu da brisanje računa nije isto što i deaktiviranje računa koje vam omogućuje da u bilo kojem trenu privremeno zatvorite račun i ponovno ga otvorite kad god poželite.

Deaktivacijom računa nećete biti vidljivi na Facebook tražilici, ali će neki sadržaj, poput poruka koje ste poslali i dalje ostati vidljivi. Trajnim brisanjem računa više nećete moći pristupiti tom računu većina osobnih informacija bit će uklonjeno iz Facebookove baze podataka.

Mashable donosi korake koje morate poduzeti prethodno brisanju računa.

1. Provjerite povezane aplikacije

Budući da velik broj aplikacija od vas zahtijeva ulazak putem Facebook računa, nakon njegova brisanja bit će vam onemogućen pristup tim aplikacijama. O kojim se aplikacijama radi možete provjeriti klikom na Account settings (Postavke računa) i potom na Apps (Aplikacije). Većina aplikacija dopustit će vam promjenu načina ulaska u njih pa ćete moći ući i preko svog e-mail računa.

No, neke aplikacije, poput Spotifyja, nemaju tu opciju. Ako silno želite nastaviti koristiti tu aplikaciju, najbolje je da ne izbrišete Facebook profil. Preporučuje se da izbrišete sve prijatelje, podatke, fotografije, aktivnosti i promijenite mail adresu kojom ste prijavljeni. Ako vam se to čini prekomplicirano, možete izbrisati profil te ponovno napraviti jedan koji ćete koristiti isključivo za ulazak na Spotify i za ništa više.

2. Downloadajte svoje Facebook informacije

Za sve one koji žele izbrisati svaki trag svoj postojanja na Facebooku, ali ipak žele za sebe zadržati sve što su ikada na njemu napisali ili postavili, postoji jednostavno rješenje. Facebook vam nudi opciju downloadanja svih informacija i to na sljedeći način: na Account settings odaberete General i kliknete na Download a copy of your Facebook data. Postupak ćete završiti klikom na Start my archive.

Skidanjem podataka dobit ćete Downloaded info u kojem su sve informacije s timelinea, postovi, poruke, fotografije, lista prijatelja, razgovori na chatu, ali i mnogo više. U Expanded archive su sadržane dodatne informacije i detalji o vašem računu - aplikacije, kolačići, ljudi koje ste obrisali s liste prijatelja i još mnogo toga. Activity log sadrži vrlo opsežnu povijest vaših aktivnosti, stvari koje ste lajkali i sve što ste ikada pretraživali.

Ako ne želite skinuti sve te podatke nego samo pojedine razgovore s nekim prijateljima možete ih poslati na svoj e-mail. To ćete učiniti tako da odete na razgovor koji želite poslati i kliknete na Actions i odaberete Forward messages. Tada će vam se pružiti mogućnost odabira poruka koje želite poslati.

3. Spremite si rođendane svojih prijatelja

Svi smo navikli da nas na većinu rođendana podsjeti upravo Facebook. Zato bi se moglo dogoditi na sve njih zaboravimo nakon brisanja računa. Zato možete iskoristiti aplikaciju Facebook Birthday i zatražiti prijatelje da vam napišu svoj datum rođenja. Budući da mnogi korisnici ovu aplikaciju smatraju iritantnom, preporučuje se da u popratnoj poruci napišete da brišete profil, ali da biste htjeli sačuvati njihove rođendane.

4. Zatražite kontakt informacije

Nevjerovatno je koliko se komunikacije odvija preko Facebooka. Prije brisanja Facebook računa budite sigurni da imate brojeve telefona ili mailove svih osoba s kojima želite ostati u kontaktu.

5. Pohranite svoje Facebook informacije na cloudu

Odličan način za pohranu informacija na oblaku, tj. cloudu je putem stranice Backupify.com. Tamo možete besplatno spremiti i do 1 GB podataka, a za dodatni prostor možete nadoplatiti. Backup se odvija automatski, a sve se pohranjuje na Amazon Web Services pod najvećim stupenom sigurnosti.

6. Maksimizirajte svoj SEO

Ako odlazite s Facebooka budite sigurni da ostanete dovoljno aktivni na nekoj drugoj društvenoj platformi kako bi maksimizirali svoj SEO (Search engine optimization) da vas mogu pronaći prijatelji, ali i potencijalni poslodavci.

depo
www.vestionline.com IZBOR VESTI PETRA JOVANOVICA

prethodna strana verzija za štampu pošalji kao email

Najnovije

[ 08 03 2013 ] [ Tehnologije ]
»Želite pobjeći s Facebooka? Prije toga trebate uraditi ovih šest stvari!

[ 08 03 2013 ] [ Tehnologije ]
»Zuckerberg već razmišlja o sljedećem koraku: Naplaćivanju korištenja Facebooka!

[ 08 03 2013 ] [ Tehnologije ]
»Dosadio tinejdžerima! Facebook više NIJE cool

[ 08 03 2013 ] [ Tehnologije ]
»Zamrzneö Android fon i odoöe ti podaci!

[ 11 11 2012 ] [ Tehnologije ]
»Uklanjanje nuklearki

[ 09 10 2012 ] [ Istraživanje vasione ]
»Prvi zvanińćni let privatnog svemirskog broda

[ 14 04 2012 ] [ Ekologija i klimatske promene ]
»Napad gljiva ubica zabrinjava nauńćnike

[ 13 04 2012 ] [ Istraživanje vasione ]
»Najmoderniji borbeni brod se gradi u Maineu, SAD

[ 13 04 2012 ] [ Tehnologije ]
»Intel predstavio Studybook tablet namijenjen uńćenicima

[ 13 04 2012 ] [ Istraživanje vasione ]
»Borba za spaŇ°avanje evropskog satelita